Μαρτυρία απο τα χθεσινά επι της Λεωφ. Αλεξάνδρας


Κατα μήκος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με κατευθυνση προς κέντρο, η πορεία ήταν προς τα τελειώματα της. Τα ματ κορδόνι σε όλο το μήκος της διαδρομής. Οι μπατσοι κατηφόριζαν στο διαζωμα που είναι απ τη μερια της γαδά, εμείς απέναντι. Μέχρι το ύψος του μπατσομέγαρου πηγαιναν όλα σχετικά ομάλα. Τα γνωστά αντιμπατσικα συνθήματα, ως εκει. Συμπαγες το μπλοκ, και σωστή περιφρούρηση.
Τα ματ ξεκινησαν να μας βριζουν φωνάζοντας. Κάποιοι απο αυτους πλησίασαν το διάζωμα που μας χώριζε, χτυπώντας επιδεικτικά τα κλομπ πανω στις ασπίδες χειρονομίες και φωνές. Δεν επαιρναν απαντηση κι αυτο τους τσαντιζε περισσότερο. Αυτό ήταν και το συμφωνημένο απο την περιφρούρηση -δεν απανταμε σε προκλησεις- και τηρήθηκε απο όλο τον κόσμο του μπλοκ.
Μετά το μπατσομέγαρο και λίγο πριν το ύψος της Χ.Τρικουπη, ξεκινησε συντονισμενα η επίθεση των ματάδων προς το μπλοκ. Ξεκινησε με 2 δακρυγόνα και μέσα στον πανικό που δε βλεπεις τιποτα και δεν μπορεις ν'αναπνευσεις, οι δοιμιριες που ηταν στο απεναντι διάζωμα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν να χτυπάνε κοσμο όπου εβρισκαν κυριολεκτικά.
Τεσσερις για εναν, τρεις για εναν. Να εχει πεσει κοσμος στο δρομο κατω κι αυτοι να βαρανε. Απο τα δευτερόλεπτα που κραταγα τα ματια μου ανοιχτα, χτυπαγανε λυσσασμενα κοσμο βρίζοντας. Πηραν ενα σακίδιο απο συντροφο ή συντροφισσα. (μπορει να ηταν και δύο, αλλα δεν το θυμαμαι καθαρά) Ενας άλλος συντροφος που είχε τσαντακι με φαρμακα, ριοπάν και γάζες, τον έριξαν κάτω. Τους φώναζε μη βαρατε ειμαι νοσοκόμος. Τον χτύπησαν. Πεσμένο κάτω και τον βαραγανε τρια καθαρματα. Δεν πρόλαβα να δώ άλλα, χωθηκα μέσα σε ενα μαγαζι μέχρι να βρω ανασα και όραση, και βγηκα να κατηφορισω προς εξαρχεια μεσα απο τα στενα. Ειχα χάσει όλους τους δικους μου. Περασε διμοιρία απο μπροστά μου επι της οδου Ζωναρά, φωνάζοντας σε κατοικους που είχαν βγει στην εισοδο της πολυκατοικιας τους και κοιτούσαν, "μπείτε μεσα και κλείστε και το κουρτινακι καργιόλες"
Δεν εχω ξεκαθαρη πληροφόρηση για το πόσοι/ες χτυπηθηκαν και πόσο σοβαρά.

Απο συμμετέχουσα στην πορεία για την εξεγερση του πολυτεχνειου
Απο Ραδιοφράγματα / Radiofragmata


Φωτογραφία του χρήστη Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή.
Από Juliette Georgiades
Ήταν άστοχη και βλακώδης η βολή φωτοβολίδας άλλα στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι οι ΜΑΤαδες άφησαν την γυναίκα να καίγεται μέχρι να τελειώσει η φωτοβολίδα και χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρα απευθείας στο ανθρώπινο σώμα πράγμα εντελώς εγκληματικό, ηλίθιο και αναποτελεσματικό αλλά και ολέθριο για τους ιστούς περισσότερο κι από την φωτιά
Ένας από αυτούς δεν σκέφτηκε να σκεπάσει το γονάτο της με κάτι (το άκαυτο τζάκετ του πχ ) για να σβήσει από έλλειψη οξυγόνου η φλόγα ...
κι' επειδή δεν καλύφθηκε η φωτοβολίδα, η γυναίκα εισέπνευσε όλον τον καιγόμενο φώσφορο και έχει σοβαρά εγκαύματα στο αναπνευστικό..
Διασωληνωμένη σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται η 55χρονη δικηγόρος Αναστασία Τσουκαλά που τραυματίστηκε χθες Παρασκευή από φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά…
news.in.gr

Σχόλια